Sülttarja
Mennyiség Előkészítés
6adag 5perc
Sütés/főzés
40perc
Mennyiség Előkészítés
6adag 5perc
Sütés/főzés
40perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Előkészítés: A szeletelt tarjákat megtisztítás után a fűszerkeverékkel alaposan megszórjuk, úgy hogy a hús felszínén egyenletes legyen a fűszerkeverék elosztva. Egy serpenyőbe a zsírt belehelyezzük, és a főzőlapot nagy teljesítményre kapcsoljuk
  2. Elősütés főzőlapon: A húsokat a felfórosodott zsírba helyezzük (magunktól elfelé, hogy ne égessük meg magunkat az esetlegesen kifröccsenő zsírral), a húst oldalanként 3-4 percig sütjük, majd tepsibe helyezzük. A húst az elősütés alatt nem szabad megszurkálni, és feleslegesen forgatni. A serpenyőben maradt zsiradékot rá lehet önteni a tepsiben lévő húsra – igény szerint.
  3. Készresütés sütőben: Magas hőmérsékleten előmelegített sütőbe helyezzük a tepsit és nagyjából 20-25 percig továbbsütjük a húsokat. – eközben tetszőleges köretet készíthetünk a tarjához, melyet a sütés után közvetlenül fogyaszthatunk