Tejszínes gombás rák tésztával
Mennyiség Előkészítés
4adag 10perc
Sütés/főzés
30perc
Mennyiség Előkészítés
4adag 10perc
Sütés/főzés
30perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tésztát a szokásoknak meglelően elkészítjük. Melegen félretesszük.
  2. A felszeletelt csiperkegombát sóval, borssal lepirítjuk. Melegen félretesszük.
  3. A rákot az olíva olajon fokhagymával összepároljuk, a kicsapódó lében így egy kis ideig sütjük (7-9 perc ráktól függően). Ezt követően hozzáadjuk a gombát is. 1 teáskanál étkezési keményítőt hideg vízzel összekeverünk, majd hosszá adjuk a tejszínt és ezzel felöntjük a rákragut. Ezt követően nincs más dolgunk, mint felrottyantani és kb. 3 percéig még összefőzzük az alapanyagokat. A tésztát és a ragut ízlés szerint tálaljuk.