Tejberizs
Mennyiség
4adag
Sütés/főzés
40perc
Mennyiség
4adag
Sütés/főzés
40perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Felforralom a tejet egy csipet sóval, eközben tisztára mosom a rizst.
  2. A forró tejbe beleöntöm a rizst és forrásig melegítem majd elkeverem, hogy ne tudjon odakozmálni a későbbi főzés alatt. Ezután egy fedővel letakarom, és visszaveszem a főzőlap erejét a max teljesítmény kb. 30%-ra. Ez ahhoz elég, hogy ne fusson ki a tej, de állandó mozgásban legyen a hőtől a tej felső része (szabad szemmel láthatóan). Amikor a rizs először felemelkedik a tej felszínéig, akkor hozzáadom a cukor felét, megkeverem jó alaposan, és tovább főzöm az előbb említett módon. Amikor már jól látható a tej tetején a rizs, akkor hozzáadom a többi cukrot is és gyakrabban megkeverem, hogy ne égjen le az alja. Amikor elkészül a tejberizs, a felső részen joghurtos állagúra változik a tej.
  3. Ízlés szerint ízesítem amikor elkészül kis desszertes tányérokba.