3deciliterVízEz változhat. Jól gyúrhatónak kell lennie a tésztának.
Elkészítés
A kovászt (élesztő, cukor, tej) elkészítjük.
Az ideális hőmérséklet a tejnél 32-45 C fok között van, az élesztő ekkor válik aktívvá.
körülbelül 15 perc alatt az élesztő felfut.
A szárazanyagokat egy tálba kimérem.
A felfutott kovászt a szárazanyagokkal és az olívaolajjal, valamint annyi vízzel elkeverem, hogy jól formálható tésztát kapjak.
A száraz alapanyagokat kimérjük, és egy tálba rakjuk.
Az élesztő felfutását követően a száraz alapanyagokat az élesztővel összekeverjük.
Ezt követően hozzáadjuk a vizet:
Használjunk robotgépet a kellő homogenitáshoz:
Fontos, hogy a tészta jól összedolgozott legyen.
A tésztából 9 db hógolyó nagyságú gombócot formálok, amit egy sütőtepsibe helyezett zsírpapírra (szilikonlap) rakok.
A tésztát 15 percig pihentetem.
Bekapcsolom a sütőt, amíg az felfűt (10-15 perc) a tésztát tovább pihentetem.
200 C fokon alsó-felső sütésen 30 percig sütöm a zsemléket.
Ha szép piros kérget szeretnék, akkor olívaolajjal megkenem a tetejét.