Home / Mars / Segíteni a tanulásban

Segíteni a tanulásban

Le kell szögeznem, hogy segíteni csak annak, lehet, aki igényli a segítséget, mert annak hiányában nem lesz más, mint kioktatás. Nem szeretném elkövetni azt a hibát, hogy feleslegesen tevékenykedek, és keresem a megfelelő módot a szellemi épséged fejlődésében.

Ezért Kislányom, pár egyszerű tanácsot szeretnék ahhoz adni, hogy a tananyagot könnyebben elsajátítsd.

Talán a legfontosabb észrevételem az, hogy magadnak tanulsz, az elsajátított ismeretanyag a tiéd lesz, és az elsajátítás minősége az, amit hasznosítani tudsz, legyen az bármi is. Korábban olvastam egy tanulmányról, ahol azt írták le, hogy egy témában másfél évnyi elhivatottság, és az ismeretszerzés megfelel egy egyetemi végzettségnek az adott témában. Osztom ezt az állítást, de az ismeretek elsajátításához minőségi hozzáállás is kell, nem csak felületes módja az okulásnak.

De mi is az a felületes hozzáállás? Erre a kérdésre azt tudom mondani, hogy minden az, amit félvállal veszünk, – és igazság szerint ez nem csak felesleges, hanem a rendelkezésre álló időnk elfecsérelése is. Ehhez a tanulási módszerhez tartozik a magolás és az, amikor külső kényszerre kell teljesítenünk. Sokszor láttam, hogy a tanulásod közben filmet nézel, és fejhallgatón hallgatod a filmet. Az érzékszerveidből azonnal lekötsz minimum kettőt, pont azokat, amik a tanuláshoz kellenének. Ez nem tanulás, ez bliccelés, a saját elméd becsapása.

Merj nagyot álmodni! Szerintem ez az egyik legfontosabb. Legyenek céljaid, amiket kezdj el még ma megélni. És a célok megvalósításához, fogadd el, hogy áldozatot is kell hoznod. Ez az áldozat a tanulás, ami egyfajta tervezés, előkészítés, felvezetés. Egy jól megtervezett folyamat gyorsabban hoz eredményt, mint egy meggondolatlan, megalapozatlan. Sokszor találkoztam olyan emberekkel az életemben, akik az alapvető fizikai törvényekkel sem voltak tisztában, és olyanokról beszélnek, mint a kvantumfizika, a negyedik dimenzió, miközben az alapvető háromdimenziós modellt sem ismerik, vagy más esetben meggyőzően beszélnek az elektromos fűtési rendszerek hatékonyságáról, mert azt mondták nekik, hogy… Pont azt mondták nekik, amit hallani szerettek volna, mert az emberek többsége nem akar semmibe sem belegondolni, csak elfogadja a tényeket, a másik fele meg kihasználja ezeket az embereket, azok együgyűségét.

Te ne fogadd el! Gondolkodj, és élvezd a tanulást, a tudásod, mert az csak a Tiéd, élvezd ki, hogy okosabb vagy másoknál, … hidd el, és meg is fogod valósítani. Ne legyél középszerű, Te vagy a Világ!

Felnőttként könnyű rájönni, hogy a tanulás egy játék, csak a felnőttek a számonkéréssel elveszik a játék hangulatát, és bíráskodnak. Vagy azért, mert nem akarnak alul maradni a tudásukkal, vagy azért mert gyengék, és gyerekeket kell irányítani, hogy elérhessék az infantilis vágyaikat, vagy csak azért mert abban nőttek fel, hogy ezt így kell csinálni, és elfogadták gondolkodás nélkül, hogy ez jó.

El fog jönni az idő, amikor ráeszmél a többség, hogy a zseni bennünk van, így benned is, csak ne hagyd, hogy a középszerű emberek elnyomják a zsenialitásod. Azt hiszem kevés embert ismertem, akinek több empátiája van, mint neked. Az a sok érzelem, ami belül dübörög a kicsi lelkedben és szívedben hatalmas személyiséggé fogja kinőni magát. Én türelmes vagyok, és megértelek, és örömmel várok arra a pillanatra, maikor kiteljesedsz. Művésze leszel a tehetségednek!

Szeretlek!

About Allen

Check Also

Köszönettel Nagyinak

Itt állunk, és keresünk téged Elmentél, szó nélkül két éve Évről évre gyertyát gyújtunk Szeretünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.