Home / Életmód / Isten áldjon Vitiligo!

Isten áldjon Vitiligo!

A múlt héten a piacon nézelődtem friss gyümölcsök után kutakodva, amikor egy érdekes vitiligos úriembert pillantottam meg, és néztem a lábfején és a kezén lévő fehér bőrt. Nem tudtam nem észrevenni, hogy a többi bőrfelülete milyen barna is azokhoz a fehér felületekhez képest.

Eszembe jutott egy osztrák hölgy is, akivel nemrég beszéltem, és szintén ebben a problémában szenved. Hosszasan elbeszélgettem vele arról, hogy mióta is van neki ilyen problémája, mennyire terjed, és miként zavarja a mindennapokban. Megkérdeztem, hisz-e a gyógyulásban. És még nem hallott olyanról, aki visszanyerte volna a természetes bőrszínt a kifehéredett részeken.

Egy jó ideje foglalkoztat a téma, a munkahelyi környezetemben két középkorú kollégámnál is kialakult a vitiligo.  Kérdezgettem az okát, a miértjét, azt hogy volt-e valami az életükben, ami okozhatta, és ők sem tudtak válaszolni a kérdésre, nem tudták az okát és azt sem, hogy vajon mi lehet a megnyugtató gyógymódja a kialakult probléma kezelésének.

Mg a kétezres évek közepén találkoztam egy kedves hölggyel, aki a vitiligo kezelésére ajánlott egy kezelési módot valamiféle kenőccsel, és utánajártam a neten is a lehetőségeknek, még azt is megismerhettem, hogy vannak emberek, akik az egész testükön az összes színes pigmentet orvosi úton „kikapcsoltatják”, csak hogy egyforma lehessen a bőrszínük.

Akkor még én is elgondolkoztam ezen, mert én is vitiligos voltam vagy vagyok. De valaminek köszönhetően nem alakultak ki rajtam új foltok. Sőt elmondhatom, hogy az előző évben a világos foltok kerületén már sötétebb barna foltok is kialakultak, és idén már a tavaszt követő napozások után észrevettem, hogy a korábbi fehér foltok javarésze visszaszíneződött, és olyan, mint korábban. Az UV lámpa színénél már nem világtok a sötétben. És igen a válaszom, változtattam az étkezési szokásomon…

Tisztelt Vitiligos társaim! Fel a fejjel, van út a sötétség felé. J

About Allen

Check Also

Köszönettel Nagyinak

Itt állunk, és keresünk téged Elmentél, szó nélkül két éve Évről évre gyertyát gyújtunk Szeretünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.