Home / a Hank Woody sztori / Újra eljött az apák napja

Újra eljött az apák napja

Olvastam egy cikket az egyik hírportálon, és felmerült bennem, hogy miért is fogott meg maga a cím, ami valami olyasmi volt, hogy miért fontos az apa a gyerek életében. A cikk olvasása közben tudatosult bennem, hogy az életemben volt egy időszak, amikor az apák napja semennyire sem érdekelt. Az anyák napja, az más. Gyermekkorom óta fontos volt, ezt tanította meg édesapám először, mint másra történő odafigyelést, hogy anyukámat azon a napom különös szeretetben részesíthessem. Hálás vagyok ezért neked Apu. 🙂

De az apák napja más. Amikor gyerek voltam, ez talán nem is volt annyira „divatos”, de az igazsághoz, jobban hozzátartozik az, hogy az apa, az apa. Neki egész évben apának kell lennie, és nem kell erre külön megemlékezni, az annyira nem férfias.

Most, hogy apa vagyok, és elolvastam ezt a cikket, arra lettem figyelmes, hogy a tartalomból az a rész maradt meg bennem, hogy az apa is csak egy gyerek. És ezt alapból sokféleképpen lehet értelmezni, de a lényegen mit sem változtat. Az apa az, aki le tud menni úgy a gyerek szintjére, hogy a társa lehessen minden apró rosszaságban, akin a gyerek úgy tud nevetni, hogy kiszakad a tüdeje, és közben ez nem megy a kapcsolatuk rovására, a gyerek nem arra fog emlékezni, hogy mennyire infantilis az apja, hanem a tényre, hogy milyen jót játszottak. Ezek a játékok nélkülöznek minden olyan elemet, ami a külső szemlélők szemében már-már kellemetlenek vagy magunk előtt is vállalhatatlannak tűnnek, az ott maga az élet, amiben a szereplők maradéktalanul jól érzik magukat, legyen az a gyerek égbe történő dobálása, pörgetése, vízbe történő dobálása vagy az apa hajába copf készítés, sminkelés vagy köröm kifestés. Ezeknek a játékoknak szinte soha sincs vége, és mindig úgy záródik, hogy a gyerek azt kéri –„csak még egyszer”.

Ha van igazság a Földön, akkor minden gyereknek és minden apának ezeket a játékokat napi szinten át kellene újra és újra élni. Az lenne a Nirvána, és nem egy nap, minden év június 17-e, az apák napja. Ha újra gyerek lehetnék, és a fogtündértől vagy a hulló csillag megpillantásától kérhetnék valamit, akkor az az lenne, hogy újra átélhessek minden játékot apámmal. De ismerve a csodákat, inkább csak abban reménykedek, hogy nap, mint játszhatok a gyerekeimmel a gyerekekkel.

About Allen

Check Also

Ülj le! Egyes.

A nő elmegy a látóhoz, és megkéri, hogy mondja meg neki, mi fogja a jövőben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.