Home / Egy kávé illata / Edina, Te gyönyörű

Edina, Te gyönyörű

És ezzel a megszólítással abba is maradhat a dicséret. Még a hely is pazar tájolású, jól megközelíthető, kényelmes, tágas, elmélkedésre is alkalmas lehet, el lehet engedni a képzeletet, szárnyalhat a gondolat, otthon is érezheted magad.
Úgy, mint a szomszéd asztalnál ülő családi társaság, ahol az idősebb hölgy felállt, elment, keresett egy konyharuhát, amivel letörölhette az asztallapot, hogy elérje az által elvárt tisztaságot a későbbi fogyasztáshoz. De meg is értem, hogy ehhez a kis plusz művelethez kellett fordulni, biztos ismerte már a helyet. Lehet, hogy a műanyag asztalok és székek miatt volt az egész?

A rendelés gyorsan megvolt, és itt sem volt kétség a hosszú kávét kikérve a külön tejjel, megint az az anomália fogadott, mint szinte mindenhol, hogy a kávéhoz nem lehet hozzáönteni a tejet, mert már nincs a bögrében hely. Mégis mit képzelnek a felszolgálók, hogy hova akarom önteni a tejet. Ki akarom a végén majd öblíteni tejjel a bögrét vagy a számba külön adagolom majd azt? Nem foglalkozom tovább ilyen bagatell dolgokkal, majd egyszer a száz hely képeiből csinálok egy montázst, hogy ezek azok az alkalmak, amikor nem sikerült megérteniük a vendég szándékát a hosszú kávé külön meleg tej vonatkozásában.

Végre megtaláltam azt a helyet, ahol a vendéglős jól érzi magát, ugyanis a vendékkel foglalkozott, legalábbis a régi ismerősökkel, akikhez odaült, és jól elbeszélgetett, míg a furán tetovált kézfejű srác kihozta a kávénkat. Kihozta a felét már kiöntve a felét még a csészében megtartva. életemben nem éreztem még ilyen kellemetlenül magam, mert a szerencsétlenségét elnézve komoly félelmem támadt, hogy az ölembe landol az egész. Ilyen balféket még a világ nem hordott a vállán. Akár egy időhurokba kerülhettem volna, vissza a ’80-as évek Balatonjához, amikor a kedves vendéglősök a magyarokat hasonlóképpen szolgálták ki, mert nem volt elég márkás a pénzük a jó kiszolgáláshoz.

Köszönöm ezt az élményt, és külön azt, hogy nem kell erőlködnöm az újra próbálásán, mert olyan nem valószínű, hogy lesz. Amíg annyi vendég van itt, hogy nem számít az igényesség, a tisztelet, nem fogok erőlködni egy jó kávé elfogyasztásában.

Edina, Te azért nagyon szép vagy!

About Allen

Check Also

Köszönettel Nagyinak

Itt állunk, és keresünk téged Elmentél, szó nélkül két éve Évről évre gyertyát gyújtunk Szeretünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.