Home / Egy kávé illata / Edina, Te gyönyörű

Edina, Te gyönyörű

És ezzel a megszólítással abba is maradhat a dicséret. Még a hely is pazar tájolású, jól megközelíthető, kényelmes, tágas, elmélkedésre is alkalmas lehet, el lehet engedni a képzeletet, szárnyalhat a gondolat, otthon is érezheted magad.
Úgy, mint a szomszéd asztalnál ülő családi társaság, ahol az idősebb hölgy felállt, elment, keresett egy konyharuhát, amivel letörölhette az asztallapot, hogy elérje az által elvárt tisztaságot a későbbi fogyasztáshoz. De meg is értem, hogy ehhez a kis plusz művelethez kellett fordulni, biztos ismerte már a helyet. Lehet, hogy a műanyag asztalok és székek miatt volt az egész?

A rendelés gyorsan megvolt, és itt sem volt kétség a hosszú kávét kikérve a külön tejjel, megint az az anomália fogadott, mint szinte mindenhol, hogy a kávéhoz nem lehet hozzáönteni a tejet, mert már nincs a bögrében hely. Mégis mit képzelnek a felszolgálók, hogy hova akarom önteni a tejet. Ki akarom a végén majd öblíteni tejjel a bögrét vagy a számba külön adagolom majd azt? Nem foglalkozom tovább ilyen bagatell dolgokkal, majd egyszer a száz hely képeiből csinálok egy montázst, hogy ezek azok az alkalmak, amikor nem sikerült megérteniük a vendég szándékát a hosszú kávé külön meleg tej vonatkozásában.

Végre megtaláltam azt a helyet, ahol a vendéglős jól érzi magát, ugyanis a vendékkel foglalkozott, legalábbis a régi ismerősökkel, akikhez odaült, és jól elbeszélgetett, míg a furán tetovált kézfejű srác kihozta a kávénkat. Kihozta a felét már kiöntve a felét még a csészében megtartva. életemben nem éreztem még ilyen kellemetlenül magam, mert a szerencsétlenségét elnézve komoly félelmem támadt, hogy az ölembe landol az egész. Ilyen balféket még a világ nem hordott a vállán. Akár egy időhurokba kerülhettem volna, vissza a ’80-as évek Balatonjához, amikor a kedves vendéglősök a magyarokat hasonlóképpen szolgálták ki, mert nem volt elég márkás a pénzük a jó kiszolgáláshoz.

Köszönöm ezt az élményt, és külön azt, hogy nem kell erőlködnöm az újra próbálásán, mert olyan nem valószínű, hogy lesz. Amíg annyi vendég van itt, hogy nem számít az igényesség, a tisztelet, nem fogok erőlködni egy jó kávé elfogyasztásában.

Edina, Te azért nagyon szép vagy!

About Allen

Check Also

Doktornő nem csak a maga feje fáj

Kedves doktornő!   Levelemet azért írom Önhöz, mert Ön volt az egyik, akinek elmeséltem szívfájdalmamat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.