Home / Recept / Bundás alma

Bundás alma

Print Recipe
Bundás alma
Fogás édesség
Konyha Gluténmentes
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás édesség
Konyha Gluténmentes
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. 4 db almát megmosok, meghámozok, és egy vágódeszkán félbevágás után kicsumázom. Ezek után vékony szeleteket vágok belőle.
  2. A gluténmentes lisztből a tojásból, egy csipet sóból és a tejből tésztát készítek, aminek az állagát enyhén folyósra állítom be, hogy a tészta egyenletesen körbevehesse az almaszeleteket. Egy kis tálba a cukrot és a fahéjat összekeverem.
  3. Palacsintasütőbe vagy serpenyőbe kevés olívaolajat öntök, azzal kikenem a serpenyő alját. Az almaszeleteket belemártom a fahéjas cukorba, ezt követően a palacsintatésztába, úgy hogy az almaszeletet egyenletesen vegye körül, majd a forró serpenyőbe teszem. Az alma oldalait jól átsütöm, a tészta színén lehet látni, hogy meddig kell sütni, megégetni szabad azt. Ízlés szerint tálalom, nálam bevett szokás, hogy enyhén mg meghintem az almaszeletétket fahéjas cukorral.
Megjegyzés

Óvatosan fogyasszuk, mert hirtelen, melegen fogyasztva megterhelheti a hasat.

A recept megosztása

About Allen

Check Also

Sülttarja

Egy órán beül elkészíthető, és kiadós ételt mutatunk most be: [recepie] Print Recipe Sülttarja Fogás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.