Home / Recept / Hamburgerzsemle

Hamburgerzsemle

[recepie]
Print Recipe
Hamburgerzsemle
Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
arab
Hozzávalók
Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
arab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. 2 dl langyas tejet, az élesztőt és a cukor felét összeöntöm, és az élesztőt felfuttatom kb. 5-10 perc alatt. Ezután hozzáadom a maradék összetevőket(a tojásból, csak az egyiket használom fel), és jól gyúrható tésztát készítek.
  2. A tésztából 6 db hógolyó méretű gombócot csinálok, egy tepsire helyezett sütőpapírra rakom őket, s kb. 30 percig pihentetem a tésztát. Bekapcsolom a sütőt kb. 200 C fokra, és, amikor felfűtött behelyezem a tepsit (ezt nagyjából úgy ütemezem, hogy a gombóckészítés és a sütőbe helyezés között 40 perc teljen el, azaz 40 percnél tovább ne keljen a tészta.
  3. A sütés 35-40 percig tart, az utolsó 5-10 percben a maradék tojást elkeverve, bekenem a zsemlék tetejét, ettől lesz szép sötétbarna színű a hamburgerzsemle.
A recept megosztása

About Allen

Check Also

Sülttarja

Egy órán beül elkészíthető, és kiadós ételt mutatunk most be: [recepie] Print Recipe Sülttarja Fogás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.