Huszonegyedik nap

2020. április. 04., szombat

Hétfő óta, az eltelt hat napban tekertek még egyet a szigorítás potméterén. Az előző napokban a már-már szokásossá váló napirenden kívül sok változás nem volt az előző heti menetrendhez képest. A héten elkezdődött az itthoni torna, ami indokolttá vált, mert a korábbi úszást és a sok sétát valahogy pótolni kell a jelenlegi körülménye között.

A spanyol járványhelyzetet a hatóságok próbálják stabilizálni, ami jelenleg ott tart, hogy a városok kivezető útjain nagy az ellenőrzés, a nagyvárosok lakóit próbálják a városokban tartani, hogy ne juthassanak le a nyaralókba a tengerparti részekre. Vicces volt a héten, hogy az egyik facebookos csoportban kialakult egy éles vita az egyik tag miatt, aki valós időben próbált a magyar médiába információt eljuttatni. És mindenkinek igaza volt, a hölgyike ráparázott a témára, és ki akart törni, a magyar médiumoknak információra volt szükségük, de egyszerűbb volt nekik megkérdezni egy spanyol faluban élő sütőnőt megkérdezni a valós helyzetről, mintsem egy spanyol nyelvű online újságot “felcsapni”. Ez a mai Világ, semmit sem változott Róma aranykora óta. Cirkuszt és kenyeret. A hűtő tele van, és már szórakozni is tudunk. Magunkon…

Imádni való, hogy minden este 8 órakor az emberek kimennek a teraszra és az együttérzésüket kifejezve tapsolnak, a héten már a rendőrség is kivonult pár járművel az utakra, szirénáznak. Másnap a mentősök tettek ugyanígy. A szomszédos épületekben élő emberek legalább ebben a pillanatban mintha együtt lennének. Végül is társas lények vagyunk, – társasházban lakunk. 🙂

A jelenlegi karantén elméleti felénél vagyunk, mert a kijárási tilalmat meghosszabbították még két héttel, de a hosszabbítás április 11-től számít, így jó esetben április 26-án lehet majd először kimenni az utcára, és talán akkor újra kisebb sétát lehet majd tenni, bár feltételezem a korlátozások még életben maradnak majd akkor is, ami a maszkot vagy a távolságtartást jelenti.

Várom a jövő hetet, bízom, hogy megnyugtatnak afelől, hogy a BCG oltás kapcsán az ellenállóképesség pozitív hatását bizonyítani tudják, és már nem csak egy statisztikai vagy épp elvárt eredmény lesz. Az ismerőseim nagy része csecsemőkorban oltást kapott TBC ellen, és így kevésbé kell aggódnom a szeretteimért.

Sajnos tegnap megvolt az első olyan eset, aki a közvetlen ismerőseim hozzátartozóiból került ki áldozatként, és nem idős ember volt… Kedves idős emberek, most egy kicsit gondoljatok magatokra, a gyermekeitekre, akik aggódnak értetek. Húzzátok meg egy picit magatok, vigyázzatok az egészségetekre. Köszönöm a gyermekeitek nevében.

Ahogy Madách írta:

Lucifer:

“Mi jó az értelemnek
Kacagni ott, hol szívek megrepednek.”

About Allen

Check Also

Tizedik nap

március 24. kedd Végre munka. Már ami azt a részét jelenti, hogy hivatalosan is ki …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.