Nyolcadik nap

2020. március 22. vasárnap

Egy tényleges vasárnap a sok vasárnapi érzés közepette. Határozottan elmondtható, hogy kezd unalmas lenni az otthonlét. A napi rutinok közé tartozik a séta az udvaron. Egy nap legalább kétszer kimegyek, és hol balról, hol jobbról kerülöm meg a medencét, ami most építési műtárgy szerepét tölti be. Szerintem hamarosan el fog jönni a pillanat, amiko rmegpróbálkozok a vizenjárással. El tudom képzelni, hogy a szomszéd házakból az emberek miket gondolhatnak. Már az eső sem számít, ki kell mennem a levegőre egy kicsit. Csodálkozom a szomszédokon, hogy ők miért nem mennek ki a teraszukra vagy az udvarra, mert soha sem látom őket.

A nap fő eseményei közé tartozik, hogy az ember a szemetet ki tudja vinni az utcára a gyűjtőkbe, és már van az a pici szemét is, amiért érdemes cipőt húzni, és elballagni az 50 méter távolságban lévő gyüjtőkonténerig.

Ma bejelentették, hogy a kijárási tilalmat április 11-ig meghossazbbítják. A hasonló országok közül átlagos statisztikával rendelkezük (szerintem), de a franciák valamit jobban csinálnak, hát igen a “szivatós” helyzetben ők jobban otthon vannak.

Ha belegondolok, akkor egész gyermekkorától az embert csak rémísztgetik valamivel, valami olyannak, amit jobb ha nem tapasztal meg, anno volt a hidegháborús atomfenyegetés, utána az aidsz, a terrorfenyegetés és sorolhatnám.

 

About Allen

Check Also

Tizenegyedik nap

2020. március 25., szerda Számomra a tél második napja volt. A téli időszámítást a kabátviseléshez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.